Kennel Medali

Uppfödning av Whippet och Dalmatiner

Om oss...

Jag heter Anna Lindberg och är gift med Lars-Gunnar "Lasse" det är vi som har kennel Medali, intresset för hund har jag med mig sen barnsben, då vi alltid haft hund i min familj. 

Jag bor i Bjurholm, Sveriges minsta kommun, ca sex mil utanför Umeå och har en liten men seriös uppfödning av Whippet och tidigare även Dalmatiner. 


Jag flyttade hemifrån sommaren 1991 november 1991 hämtade jag min första ”egna” hund. Det var en schäfertik som var helt underbar och som följde mig överallt, vad jag än gjorde. Hon kallades för "Dissie" och var en stor personlighet!


Under åren så har det passerat flera underbara brukshundar (Schäfer, Briard och Bernersennen), men för ca 15 år sedan så kom min första Dalmatiner in i mitt liv och tog oss alla med storm!

Idag finns det två prickiga vovvar hos oss - två flickor som ser till att det alltid händer något nytt och oväntat då Dalmatiner är en hund full av upptåg… 

Sommaren 2012 flyttade vår första Whippet in hos oss och vi blev förälskade! 

2014 fick vi vår första Whippetkull och ur den behöll vi ytterligare en liten randig flicka. 2016 föddes vår andra Whippetkull och från den kullen stannade en blåbeige och vit tjej. 2018 föddes vår tredje whippetkull och denna gång blev det kvar en kille som är vit och rödbrindle.

Under åren med Whippet har vi kommit i kontakt med rasens bruksgren - Lure Coursing och förra sommaren utbildade sig Lasse till tävlingspilot. Han är även licensgivare och aktiv i styrelsen för LC-norra som vice ordförande.

Min strävan är, Friska, trevliga och glada hundar som är rastypiska och sunda. Även funktionen är viktig - en hund ska kunna utföra det arbete den är framtagen att utföra.
Jag ställer ut mina hundar för att se att de är korrekta och följer rasstandarden och jag låter dem springa LC för att se att de har kapacitet att jobba.

Men oavsett hur vacker och duktig en hund är så är min filosofi att man aldrig får tumma på mentaliteten/temperamentet eller hälsan!

Att föda upp valpar är ett heltidsjobb och under valparnas tid hos oss lägger jag ner all min tid för att på bästa sätt ge hundarna en bra start i livet.
Valparna får röra sig ”fritt” när de blir stora nog och stor vikt läggs vid social träning av dem.
Jag är en aktiv föreningsmänniska och är utbildad Lydnads- och Agilityinstruktör och håller kurser regelbundet.
Jag har gått SKK:s hunduppfödarutbildning samt fördjupat mig i flera av dessa ämnen.
Jag är numera certifierad instruktör för denna utbildning och har genomfört åtta "hunduppfödaren" här i Bjurholm samt att jag nu även håller fördjupningskurser i dessa ämnen. Jag har själv gått Whippetklubbens uppfödarutbildning. jag är ringsekreterare och dömer en del inofficiella utställningar. 2017 hade jag äran att få döma dalmatinerklubbens inofficiella rasspecial uppe i Överkalix! 


Hela mitt liv kretsar runt hundar och sedan fyra år driver jag ett företag som heter Medali Hunddesign där jag designar och syr hundrelaterade produkter så som täcken, halsband mm